HTML

Egreat EG-M34A Tapasztalatok

2009.11.02. 12:36 | 4lewis | 2 komment

Mi az Egreat EG-M34A?
Egy hálózati médialejátszó, (Networked Media Tank: NMT) mely képes lejátszani a média fájlokat a számítógépes hálózatról, vagy az usb portokra rákötött merevlemezről, cd, dvd, blue ray romokról. Amit fontos még megjegyezni, hogy ugyanaz a Sigma Designs gyártmányú processzor van benne (SMP8635) mint a Popcorn Hour A100-ban. Ha valaki az operációs rendszeréről keres információt, vagy egyéb problémába ütközik, érdemes rákeresni Popcorn Hour vonatkozásban is, mivel abból sokkal többet eladtak és lényegében ugyanaz a két termék.

Mi van a csomagban?
Készülék; távirányító; HDMI kábel(ezer köszönet érte!); adapter+220v hálózati kábel(szerencsére a trafó nem a dugóban van, így nem foglal elosztóból lyukakat); telepítő cd(1x belekukkantottam, semmi igazán hasznos); SATA merevlemez kábel.

A távirányító
Sajnos a készülékhez adott távirányító csökkentett tudású. Gondolom itt is spóroltak a gyártók. Miért csökkentett tudású? Mert az operációs rendszer ami a készüléken van, tartalmaz olyan oldalakat, ahol az "eredeti" NMT távirányítóval (pl.alul színes gombok) több lehetőségünk nyílik bizonyos menü elemek kezelésére. Ez pl. netezéskor hátrány. Egy dologra emlékszem még, a rádiók oldalán van keresés, csatorna hozzáadása és azokra sajnos csak a kék, zöld gombok megnyomásával lehet lépni. De a rádiózásra sokkal jobb megoldás alább olvasható. Az "eredeti" távirányító külön is megvásárolható, a beszerzésének nem néztem utána, de nem olyan egyszerű. Bár akkor inkább már vennék valamilyen Logitech Harmony univerzális távvezérlőt.
Egyébként filmek és zene lejátszásához ez is tökéletes! Ami zavaró, hogy az audió(legalul) és a subtitle(legfelül) elég távol vannak egymástól, pedig egy csoportba tartoznának. Távol vannak az entertől és a nyilaktól. A beállítás emiatt nem kényelmes, mert felváltva kell nyomogatni a távvez. legtetejét és közepét kb. két kézzel időre, mert egy idő után eltűnik a beállítási lehetőség. Szerencsére a legtöbb beállítást kikapcsolás után is megjegyzi. Áramtalanítani nem szoktam, azt még nem próbáltam akkor mi lesz a beállításokkal. A Return(esc) Play, Pause, Stop elhelyezése teljesen jó, nagyon kényelmes.
A weben egy csomó képen a gombjai fehérek -valószínűleg foszforeszkálnak a sötétben, de a valóságban nem azok, legalábbis amit én kaptam, az szürke. A youtube-on van pár Egreat és Popcorn videó, amin feltűnik, hogy a gombok benyomásakor "csattogó" hangot ad ki a távirányító, mint valami gagyi telefon. Szerencsére ez normális halk gumi-gombos.

Ki és bemenetek, csatlakozási lehetőségek
HDMI 1.3; Optikai és Kompozit digitális hang kimenet; Analóg hangkimenet (Sztereó rca csatlakozók); Kompozit videó kimenet (rca Y,Pr,Pb vagy RGB mód); SATA hdd csatlakozó és UTP hálózati aljzat.

Hozzáállásom a készülékhez
Nem várok csodát a készüléktől. A megjelenése a sony és egyéb mamut gyártók termékeihez mérve enyhén szólva is gagyi. Viszont jól harmonizál a WD mybook essential fekete külső HDD-vel. Bár a lejátszót célszerű inkább fekve tárolni a szellőzés miatt, Ugyanis a szellőzőnyílások a doboz két oldalán találhatók.
Az egész cucc egy tenyérnyi dobozka, egy hi-fi állványon nem éppen egy impozáns látvány. DE örülök hogy van ilyen termék annak meg pláne, hogy számomra is elérhető áron: 129euro (postaköltséggel vámmal(ami nincs)), kb. 35-40e Ft. A hibáit nyilván sokkal jobban zokon venném, ha 100e ft-ot adtam volna ki egy ilyen termékért.
Kíváncsi vagyok, a mamut cégek mikor fogják el elkezdeni gyárta(t)ni a "saját" ilyen típusú termékeit. Mint a divx lejátszót. (ugye azt is először neve sincs gyártók kezdték el) De azért vicces lesz mondjuk az ONKYO NMT tripla áron. Persze biztos valami egészen más néven fut majd, s abba is biztosak lehetünk, hogy a belsejük ugyanaz, külsejük fröccsöntött műanyagja és márkanév lesz a különbség és mindet mondjuk a cseheknél fogják gyártani.

Hozzáállásom a WI-Fihez
Elméletileg USB-s Wi-Fi adaptert lekezel. Ha szerencséd van és felismeri, akkor a menüben megjelenik egy Wireless menüpont a beállításoknál. A Wi-fit én nem próbáltam és nem is fogom. Meghatározott helye van a lakásban a lejátszónak, nem mobil mint a laptop. A vezetéket a routertől odahúzni nekem olcsóbb volt, mint venni egy wi-fi adaptert. Illetve nem hiszem, hogy a wifi rádióhullámai az élő szervezetre ugyan olyan hatással lennének, mintha nem is léteznének. Tehát ha nem muszáj nem rezegtetem a rádióhullámokat egy a lakásban elhelyezett adóból még pluszban emiatt.

Bekötésem
HDMI video: LCD TV
Kompozit video (Pr,Pb,Y): -
Pr,Pb,Y video: -
Audió optikai: Onkyo TX-DS575 erősítő.
Audio sztereo: -
USB1: A-Data 4Gb Pendrive néha
USB2: -
SATA: -
LAN kábel -> NAS

Hálózat (LAN)
A PC-n megosztot könyvtárakat az Egreat látja és elég jól olvassa, pedig a gép vagy 5 éves. Néztem róla 1080p MKV-t, tapasztalatok lent. Az Egreat-ra rádugott USB pl. pendrive, a PC-röl alapesetben nem elérhető. Biztos van erre valami megoldás, én úgy vagyok vele, hogy inkább veszek majd egy NAS-t és nem küszködök az Egreat-on lévő Linux vs. PC másolási mókolásokkal. (Azzóta vettem, de nem írok új bekezdést, mert a NAS-on, a lejátszó számára megosztott tartalmat a szépen olvassa, teszi dolgát.)

Külsőségek
Akár hogy is nézzük, ez egy fekete dobozka. Ventilátor nincs benne, hál istennek, ezért teljesen hangtalan a működése. Melegedni melegedik, de a fém ház segít valamelyest elvezetni a hőt. Egy 1080p film végignézése után sem éget, de azért meleg. Mindenképpen ajánlatos kint működtetni, nem hi-fi és egyéb szekrényben. Természetesen az ilyen melegtől nyilván rövidebb az élettartam (pl kondik kiszáradnak) mint ha hűvösebb lenne, de jelenleg nem izgat, még új. Lehet szétszedem és kitalálok valamit a, pl nagyobb hűtő borda, vas lap a készülék alá.
A hátulján van egy főkapcsoló, ekkor még csak standby állapotban van, bekapcsolni a távkapcsolóval kell. A készülékről lespóroltak mindenféle kezelőszervet, így csak a távirányítóval lehet vezérelni. A bekapcsolt állapotban működés közben egy elég erős benetton-zöld led vakít -azért kínai valljuk be, amit elegánsan leragasztottam egy dupla szikszalag darabbal kívülről :) Szét kéne szedni és belülre ragasztani, vagy betenni szép kék ledeket, de majd egyszer. A hálózat használatakor pedig egy piros hagyományos led villog, a használattól függően. Az nem zavaró, nem vakít annyira, mint a zöld. Van még egy asszem sárga, ami a SATA merevlemez használatakor villog, de mivel nekem nincs, azt még nem láttam működés közben.

USB eszközök
WD My Book essential külső HDD-t rádugva semmi különös, egyből látja. Mondjuk az zavaró, ha rá van dugva még egy pendrive is, akkor bekapcsolás után autómatikusan a wd-t kezdi el tekerni és annak mutatja a választási lehetőségeit, hogy film, zene, képeg, egyebet akarunk rajta nézni. Ez mondjuk eltart jópár másodpercig addig várni kell. Ha kész, akkor lehet átlépni a pendrive-ra. Logikus az nenne, hogy nem kezdené el autómatikusan a tartalmat keresni, csak megáll annál a képernyőnél, ahol kiválaszthatjuk az usb-s és hálózati adatforrásokat. Azt meg eleve hülyeségnek tartom, hogy ha filmet választok ki, akkor a zene könyvtárak üresek. Miért kell eleve kiválasztani típust. pl ha megnézel egy filmet, és zenét szeretnél hallgatni, akkor nem elég átlépni a zene könyvtáradba, hanem ki kell lépni és kiválasztani, a zene ikont, hogy most azokat a fájlokat lásd. Ez úgy tudom a legtöbb NMT lejátszón így van, ki tudja miért?
Ezenkívűl usb vezeték nélküli billentyűzet lett rádugva próbábol internetezéskor. Meg is lepett, rádugtam és ment is. Azaz a nyilakkal oldalválasztás, navigálás és pl youtube oldalon keresőszó megadásnál hasznos. Amúgy távveérlővel sms írás módszer, az se túl vészes. De lehúztam róla, mert mivel ezeket a funkciókat az oldalletöltések lassúsága miatt(is) ritkán használom, a távvezérlő praktikusabb.
USB pendrive van még rádugva néha, az semmi különös, fat32-re van formázva látja. Nagyon kíváncsi leszek mit szól majd egy usb-s Blue Ray íróhoz, hogy azt hogy kezeli. Elméletileg azt is látja.

Torrent kliens
Nagy reményeket fűztem a torrentezéshez és hideg zuhanyként ért, hogy csak abban az esetben használható ez a szolgáltatás, ha SATA porton csatlakoztatott merevlemez van rádugva! Az USB-s tárolókkal ez nem elérhető. Egész egyszerűen nincs benne a menüben. A belinkelt képet a neten találtam.

Zene>MP3 lejátszása
LAN: Nem akad
USB: Nem akad
A megnyitott könyvtárba található MP3 számra ENTER-rel nyomva lejátsza azt, és megáll. Ha PLAY-t nyomunk, akkor lejátsza azt és kezdi a következőt, amennyiben van még. Teljesen logikus, de szokni kell. Ha a számokat nyomjuk meg, akkor mondjuk az 5-ös esetén 50%-hoz ugrik. Ez működik a filmeknél is, k.jó! Támogatja az M3U PLS lejátszási lista fájlokat. Arra ENTER-rel nyomva végigjátsza és az alapbeállításnak (SETTINGS menüben > Play mode) megfelelően vagy újrakezdi, vagy megáll. Csináltam az összes könyvtárba egy régebbi winamp segítségével M3U-kat. A fájlnév első karaktere SPACE (szóköz) így az van legfelül. Igen kényelmes, mert az ember belép a könyvtárba és az első elemre csak rábök ENTER-rel és mehet a móka. Egyébként PLAY-t nyomva az első számon ugyanúgy lejátsza.
Fontos! Átugorja az Egreat (a pc programok nem) azt az számot a listáról, amelyik fájlnév tartalmaz a listában ékezetes karaktereket. DE ez is megoldható. A Fájlok átnevezése kösz nem, hanem megnyitni notepaddel (jegyzettömb)(total commander F4 bill.) és mentés másként után a kódolásnál az ANSI helyett az UTF-8 -at választani. Felülír és kész. Így már az Egreat az UTF-8 kódolású lejátszási listában, nem ugorja át azokat a számokat. Az már más kérdés, hogy a régi winamp-om, meg pont azt nem szereti. Mind1.
Sajnos nincs benne random/shuffle azaz véletlenszerű lejátszás. De erre is találtam megoldást. Az M3U lista fájlban szereplő tételeket randomizáltam egy program segítségével és csináltam többet is belőle. A progam neve randomm3u
Használata nem éppen windows-os, de egyszerű. Total commander jó ha van. Bemásolni a randomm3u.exe-t ideiglenesen oda, ahol van a már létező(!) mondjuk "alma.m3u" nevű listánk. Ezt akarjuk randomizálni. Akkor beírjuk a következő parancsot a Total commander parancssorába:
randomm3u alma.m3u almarandom.m3u
Azaz: randomm3u(Randomizálj m3u-t) alma.m3u(ebből) almarandom.m3u(ezt) és enter. Amennyiben a fentiek alapján megfogadva a fájlnév szóközzel kezdődik, idézőjelekbe kell tenni őket így:
randomm3u " alma.m3u" " almarandom.m3u"

A másik nagyon idegesítő dolog, hogy zene lejátszásakor a TV képernyőjén folyamatosan az a kék design háttér van, ami tök fölösleges, csak fogyaszt. Miért nem aktiválódik MP3 lejátszásakor a menüben alkalmazott képenyővédő? Továbbá az előadót, szám címét stb. a számról ha eltűntetem az INFO gombbal, akkor a következő számnál újra megjelenik. Grrrr. Folyamatosan égeti bele a képernyőbe a Title és Artist feliratokat. Jó-jó persze az ember minek nézi a tv-t, ha zenét hallgat. 1 nem vagyok híve a ki és bekapcsolgatásnak, még egy LCD tv esetén sem. 2 Mondjuk ha váltani akarok zenét, vagy csak megakarom nézni a szám címét újra lehet bekapcsolni a TV-t. Logikusnak a következőt tartanám: Szám elindul, és a SETTINGS-ben beállítandó idő után, feketére vált a kép. A tag infó meg legyen már eltüntethető, mint a filmeknél az INFO gombot megnyomva.
VISZONT, megjeleníti az mp3-ban elhelyezett képeket, azaz az MP3 Tag képeket. Néha lemezborítókat tartalmaz. Megjelenítése 1:1 méret, tehát nem feszíti ki a képet teljes képernyőre. Elég furi a relatíve nagy lcd tv közepén egy adott esetben kis kocka kép, fekete háttéren. Kerestem egy ingyenes MP3 Tag editort, és készítettem egy 1920x1080 fekete képet. Majd ezt a képet a program segítségével-szerencsére nem egyesével, hanem az egész könyvtárat megadva, kicseréltem/betettem ezt az összes MP3-ba, hogy az legyen a Cover Front (CD borító főoldala). Így részben teljesült a dolog, de ugye a cím és egyéb infók még így is minden számnál előugranak, ha eltűntetem. Az ingyenes program neve: Mp3 Tag Tools (screenshot)
Amit még mindenképpen érdemes elvégezni az Mp3-jainkkal, az az "egyforma hangerőre húzás". A rengeteg forrásból származó Mp3ak hangereje eltérő lehet, és véletlenszerűen lejátszva azokat, ez eléggé zavaró jelenség. Erre van a csakugyan ingyenes Mp3 Gain program (screenshot) Érdemes a Track Gaint használni, akkor valóban a számok hangerejét optimalizálja. Egyébként a megadott könyvtárban lévő leghangosabb sámához viszonyít. 96db-re szoktam állítani, mert inkább halkitson a számokon, minthogy torzítsanak.

Zene>FLAC lejátszása
LAN: Nem akad
USB: Nem akad
Ugyan az, mint az mp3 esetében, kivéve, hogy még nem néztem utána, hogy a flac-okba lehet-e beleszuszakolni képet. A fent említett Mp3 Tag Tools sajnos nem nyitja meg a flac-okat. A minősége értelem szerűen jobb, mint az MP3, számomra hallható a különbség. Apropó hang minőség. A PC-vel összekötve az erősítőm, azért volt alapzaj, plusz ugye a PC hangja. Ahhoz képest ez ég és föld, tiszta, csendes működés. Félmilliós, milliós lejátszókat, erősítőket nem hallottam(szerencsére), aki azokra esküszik, nyilván megteheti és elmosolyodna eme készülék láttán, de nekem ez tökéletesen megfelel, hozzáállásomat meg már leírtam.

Film>Divx,Xvid lejátszása
LAN: Nem akad
USB: Nem akad
Teljesen jól működik, nem akad. A több hangsávos videó sem okoz gondot, AUDIO gombbal lehet váltani. Ami zavaró az az, hogy a többféle film kép aránya ugye nem egyforma. Így-mivel nem szeretek egy keskeny csíkot nézi, a kép nagyításával kb filmenként játszani kell. Hogy is megy ez: film indít PLAY-al. A ZOOM gombot nyomogatva lehet beállítani a nagyítás típusát, nagyítás mértékét, és a kép eltolást. ZOOM-ot megnyomva 1x a nagyítás típusa között válthatunk a jobbra balra nyilakkal. Ami lehet:
- Actual Size (aktuális méret)
- Fit to screen (teljes képernyőre kirak, arányok megtartásával)
- Crop (úgy nagyítja ki a filmet, hogy kitöltse a képernyőt, de megratja a film arányait.)
- Full screen (képernyő méretéhez torzítja a film méretét arányok megtartása nélkül)

HA egyik sem igazán jó, akkor lehet nagyítani/kicsinyíteni. Megnyomjuk még 1x a ZOOM-ot. Ekkor jutunk az adott mód további állításához, a MAGNIFY-hez. Ekkor a jobb és bal gombokkal százalékosan, elég finoman lehet beállítani a nagyítás mértékét. Jobbal növeli, azaz nagyít, a bal gombbal csökkenti a százalékot, így kicsinyíti a képet. Figyelem! A nagyítás mértéke és eltolás az mindíg arra a módra (pl full screen)vonatkozik, amelyik módban vagyunk. Szerencsére a beállításokat megjegyzi. Még 1x megnyomva a ZOOM-ot lehet az eltolást végezni, PAN néven fut, de sose használtam ezt. Még 1x megnyomva a ZOOM-ot, eltűnik a beállítási lehetőség. Ill. eltűnik x idő után kb. 5 másodperc

Feliratok kezelése
Sok embernek vesszőparipája a tökéletes felirat. Én úgy gondolom, egy film nem sokat csorbul, ha lemarad pár szó. Azok kedvéért írom: Igen, nem töri 3 sorba, csak kettőbe, ilyenkor kilóg a képből az eleje és a vége és igen, kalapos az ő ű abban az esetben, ha a felirat szöveg fájl ANSI kódolású. Át lehet menteni Notebaddel (jegyzettömb) UTF-8 ra, akkor jó lesz. Engem nemigazán zavarnak ezek a hiányosságok, inkább örülök, hogy be lehet állítani a felirat színét, méretét és pozícióját is sőt még az időzítést is lehet csúsztatni. SUBTITLE gombot 1x megnyomva állíthatjuk (jobb-bal nyíl) az idő elcsúsztatást. Még 1x megnyomva válthatunk a feliratok között(jobb-bal nyíl) s ki is kapcsolhatjuk azt. Általában csak eddig nyomom, mert kiválasztom a nyelvet és pár másodperc után eltűnik a a bal felső sarokban található beállítási lehetőség. Már jó ideje beállítottam a számomra megfelelő sárga feliratot fekete kerettel és +20 pozícióban, amit megjegyez. No de még 1x megnyomva a SUBTITLE gombot, mielőtt eltűnne, vagy ha eltűnt akkor 3x megnyomva (idő>nyelv>szín) jutunk a COLOR beállításhoz. Itt jobb-bal nyíllal válthatunk az előre definiált stílusok között. Ezután jön még a felirat méret és pozíció, tehát hogy a sorok a képernyőn függőlegesen mennyire legyenek eltolva, (alapból nekem eléggé lent voltak) és a betűméret beállítása. Még 1x megnyomva, eltűnik a beállítási lehetőség

Film>DVD ISO lejátszása
LAN: Akad
USB: Akad
Bedigiztem az összes Mini-DV kazettát a zseniálisan egyszerű 1Click DV to DVD programmal ami isot is tud készíteni. Sajnos azonban ezek a felvételek ezzel a lejátszóval már zavaróan akadnak USB és LAN portokon keresztül. Filmet nézve vele csakugyan néha beakad, de még tűrhető. Igy nem hiszem, hogy csinálok Movie Jukebox-ot, a DVD-knek inkább használom a hagyományos lejátszót. Meg még ahogy belepislantottam, elég melós egy ilyet összehozni, persze akinek sok a DivX-e, annak megérheti. A DVD menüjét mutatja, amennyiben van, de még nem jöttem rá, hogy ha elindítjuk a filmet, akkor hogy lehet visszalépni a menübe(közbe rájöttem: FILE MODE gomb a távvezérlőn és a felugró ablakban Root menu-t választani), ugyanis s STOP megnyomásakor "kiugrunk" az ISOból és a könyvtárban találjuk magunkat, ahol az ISO van. DVD könyvtárt, azaz video_ts olvasást még nem próbáltam, sose másolok így DVD-t, DVD decryptert használok inkább.

Film>MKV lejátszása
LAN: Akad 10% Nem akad 90%
USB: Akad 20% Nem akad 80%
720p-t simán viszi, talán egyszer akadt meg. Az 1080p-t is javarészt viszi. Ami nem azt jelenti, hogy egy film nem élvezhető, hanem azt, hogy bele kell venni a pakliba a tökéletlenséget. Úgy vettem észre, hogy pufferelési gondok lehetnek. Ha megnyomjuk akadáskor a PAUSE-t akkor akadva tovább játssza egy darabig még és utána áll meg. Ekkor még tartok pár másodperc szünetet és azután indítom PLAY-al, többnyire beválik. Ha nem, akkor lehet tekergetni. Ilyenkor párszor már lefagyott. Vannak olyan részek, amit egyszerűen nem játszik le. Pl. azok a részek amikben sok a "direkt zaj". pl. Szörnyek az űrlények ellen, mikor a fő-gonosz tájékoztatja az emberiséget. Abban a jelenetben az űrből jövő holo-adást ilyen zajos dizájnt :) kapott. Ezeknél a képeknél túl sok a kontraszt, amiért gondolom a lejátszónak nagyobb mennyiségű adatot kell feldolgozia, mint a sima jelenetekben. Én ezzel magyarázom azt, hogy azokon a jeleneteken, beakad, ahol extrém sok kontraszt van. DE jegyezzük meg, hogy nem minden filmben van ilyen. Egyszer bele is fagyott, vagy úgy megakadt, hogy nem volt türelmem kivárni, inkább ki-be kapcsoltam a távirányítóval. Agyondicsérni nem akarom, de az is elferdíti a termékről alkotott képet, ha a fórumokon csak a probléma-hegyeket tárgyalják meg, amik azért emberi tényezőtől is keletkeznek.

Tekerés, csévélés :)
MP3 Flac s a legtöbb média fájlt lehet tekerni, a jobb bal nyilakkal (enter mellett). Lejátszás közben nyomogatva, felugrik a bal felső sarokba az idő és újboli megnyomásra kb 40 másodpercnyi idő adódik hozzá (jobbra gomb) vagy vonódik ki belőle (balra gomb) Ami elég praktikus, ha az ember gyorsan akar valahova jutni :) a gép rövid időn belül odaugrik. Külön praktikus, hogy a gombot nyomva tartva, pár másodperc alatt szinte a film végéig tudunk így tekerni. Sokkal precízebb, mint a 2,4,8,16,32-szeres tekerés. Ami tegyük hozzá megvan a Mpeg és DVD filmek lejátszásakor (a wmv most így fejből nem tudom, hogy hogy van) csak akkor alul az DFW és REW gombokat kell használni. Ha pl. egy MKV lejátszásakor nyomunk rá az FDW gombbal, amit nem támogat, akkor egy valamelyest átlátszó felkiáltójel egy háromszögben szimbólum ugrik fel. Külön örvendetes dolog, hogy a számokat megnyomva a távirányítón, mondjuk az 5-öst, akkor a média feléig 50%-ig ugrik.

Rádió hallgatás
A web-services menüben (is) van lehetőség rádiót hallgatni. Van egy böszme nagy lista(nem tudni ki és mikor készítette, frissül-e). Többféle sz képpen szűrhetjük a listát. Névvel rákeresni ezzel a (csökkentett tudású) távirányítóval nem sikerült. Mondjuk minden 4. adó szól csak. Egyszóval agyrém. VISZONT!!! Mivel lekezeli az M3U, PLS lejátszási lista fájlt, töltsük le kedvenc rádiónk weboldaláról(winamp ikonja ált.). Gyűjtsük a kedvenc listáinkat mondjuk egy "Rádiók" mappába. Zene lejátszást választva megjelennennek ezek a listafájlok a könyvtárban és rábökve enterrel, tölteni kezd és: szóól a ráádióó! Így már jó cucc! Persze az TV-t érdemes kikapcsolni, mert a képernyővédő itt sem indul el.

Internetezés
Azt gondoltam, hogy rádugok egy billentyűt és ezen fogok netezni. Sajnos nem így van. A Web Services menüpontban van lehetőségünk a netesésre, torrentezésre(már ha van rádugva a készülékre SATA merevlemez). A Media Service Portal, vagy az MSP Community oldalon a nyilak segítségével navigálhatunk és az enterrel bökünk. Ha youtube videót nézünk nem lesz hang abban az esetben, ha a beállításoknál nem analóg hangkimenet van kiválasztva. Most hogy melyik nem tudom, mert a youtube videó olvasatomban se nem dts, se nem ac3 stb. Kényelmetlen állítgatni. A videók nézhetőek, nem akad meg a lejátszás a letöltés lassúsága miatt, persze előfordulhat. Ha több videót néztünk és netezünk egy ideje, sajnos a készülék memóriája túlcsordul és lefagyhat. Az oldalak betöltése elég lassú, így igen ritkán játszadozok vele, inkább a hagyományos módszert (pc/laptop) javaslom. Az Apple Trailers oldal soha sem működött sajnos, az időjárás előrejelzés Weather Bug oldal hasznos. A navigálást és keresést könnyíti meg a billentyűzet. Itt jönnek ki a legjobban a butított távirányító hiányosságai.

Fényképek
Ez sajnos elég egyszerűre sikeredett. A Setupban lehet beállítani, az áttűnési effelteket (Photo Transition). Ami fájó hiányosság, hogy min. időintervallum az 4másodperc, ami sajnos elég sok, unalmassá válik egy jó kis karácsonyozás végignézése. A képek betöltése is lassú, azaz egy kép tovább van kint, mint 4 másodperc, ha az adott kép mondjuk 7 megapixeles. Továbbá nem tud alkönyvtárakat kezelni (ez mp3-nál is jó lenne), hogy megadjuk neki, a főkönyvtárat és el van egész nap. Nem lehet közben zenét lejátszani(!!!), pedig ez elég alap lenne. És akkor még a zoom és egyéb eltolásos lejátszásról ne is beszéljünk, tehát amikor a fénykép szépen úszik, nem pedig áll. Szerencsére annyira azért nem buta, hogy a képeket ne tudná a képernyőhöz méretezni. Ugye így akkor 16:9-es TV-knél két oldalt fekete csík látható, nagyítás csak úgy van, hogy felnagyítol egy képet, de a következő már nem lesz akkora. Nézőképes (thumbnail) mód nincs. Lenne mit rajta javítani...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://unboxing.blog.hu/api/trackback/id/tr941486742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M11an 2009.11.16. 11:00:56

Akkor inkább már WD TV Live. Az jobban is harmónizált volna a MyBookoddal, és szerintem teljesítménybe is veri jócskán a leírtak alapján. Plusz egy jó 10essel olcsóbb. :)

4lewis 2009.11.16. 12:39:38

Augusztus végén még nem volt Live. A WD TV-vel voltak gondok az mpeg4-players.info fórumba beleolvasva. De ahogy nézem a Live, 1170 hozzászólását ott se mehet minden simán. Nem jártam rosszul ezzel, hidd el! :)
süti beállítások módosítása